De Buurtcamping

Wist je dat?

Sinds 2013 helpt Stichting De Buurtcamping buurtbewoners om één weekend in de zomer een camping te organiseren in hun eigen park. Begeleid door het centrale team van de landelijke stichting zijn lokale campingbeheerders samen met honderden vrijwilligers en lokale organisaties maandenlang bezig met de voorbereidingen. Uiteindelijk is het park drie dagen lang een klein gemoedelijk dorpje midden in de grote stad. Bewoond door alle types die de stad rijk is: jong en oud, arm en rijk, alleen en met 6 kinderen en met en zónder dak boven het hoofd. Op de camping is iedereen gelijk en ontstaan gemakkelijk ontmoetingen.
Wij geloven in de kracht van ontmoetingen. We vinden ontmoetingen tussen verschillende soorten mensen belangrijk voor het sociale klimaat van onze maatschappij. Deze ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, zelfvertrouwen en voor een thuisgevoel in de buurt. Tegelijkertijd leiden ze tot minder angst en meer samenwerkingen, tot vriendschappen en relaties én maken ze het vragen of aanbieden van hulp makkelijker. Ze maken je wereld kleiner en groter tegelijk.